Skönhet Tips

Förbättra din rakning som man

Den viktigaste delen av morgonrutinen för många män är en nära och snabb rakning. Det är viktigt att ha rätt teknik och rätt verktyg för jobbet, så du undviker onödig smärta och ojämn rakning. Läs vidare för tips hur du kan få bättre resultat av din rakning.

Verktygen

Du kan raka dig utan raklödder, men det är ett misstag att göra det. Det finns goda anledningar att använda raklödder. Bland annat minskar det eventuell hudirritation och utslag efter rakning. Så ett bra raklödder är a och o under morgonrakningen. Utöver raklödder behöver du även en vass rakhyvel. Det finns olika varianter för olika typer av rakning. Detta är personlig preferens vad som passar dig bäst.

Rakteknik

Börja alltid rakningen med att löddra upp ansiktet rikligt. Därefter rakar du dig medhårs för att undvika hudirritation och andra problem. Se till att din hyvel är ren för att undvika hårsäcksinflammation. Skulle olyckan vara framme och du råkar skära dig är det viktigaste att du rengör såret och håller det rent.

Rätt hyvel för rätt man

Om du inte får resultatet du önskar av din rakning kan det vara en bra idé att uppgradera din rakhyvel och ditt raklödder. Det kan du göra på sliqhaq.se som även har andra skäggvårdsprodukter som passar dig.

Du kanske också tycker om...