Hälsa Tips

Att byta yrkesbana – bli sjuksköterska

Arbetsmarknaden ser mycket god ut för den som är utbildad sjuksköterska. Gott om jobb, stora utvecklingsmöjligheter och en nationell lönehöjning är exempel på vad som gör yrket som sjuksköterska attraktivt. Om du är en av dem som funderar på att byta yrkesbana och utbilda dig till sjuksköterska har du alltså mycket att vinna.

Vad krävs för att bli sjuksköterska?

Du som tycker om att hjälpa människor, finner medicin och omvårdnad intressant och vill ha många möjligheter till vidareutbildning har stor chans att trivas som sjuksköterska. Yrket är ett så kallat legitimationsyrke vilket betyder att du behöver studera till sjuksköterska eftergymnasialt. Utbildningen är 3 år och innehåller kurser i bland annat omvårdad, medicin och anatomi. Ta reda på vilka universitet som har utbildningen och om du dessutom behöver komplettera dina betyg.

Jobbet som sjuksköterska

Sjuksköterskor har en bred arbetsmarknad och jobbet skiljer sig mycket beroende på vilken arbetsplats och tjänst du har. Gemensamt för alla arbetsplatser är att du har patientkontakt och arbetar med omvårdnad. Det finns också stora möjligheter till att uttrycka sin stil och göra arbetskläderna mer personliga. Många sjuksköterskor vill ha en personlig design på sin namnbricka, sitt systerur eller pennficka. Klicka här för att börja titta redan nu på vad du skulle vilja ha för personliga detaljer.

Du kanske också tycker om...